Serie
Mad med Mads og David

Pasta Italiano fra Fejø


OPSKRIFT:
RAVIOLI OG KÆMPE REJER

8 store rejer
olie til stegning
2 fed hvidløg
2 scalotteløg
1 frisk chili
½ fl hvidvin
3 tsk tomatpuré
50 gr. smør

1 pk ravioli med spinat og ricotta

2 fed hvidløg
2 scalotteløg
1 bk minimajs
10 stk cherrytomater
100 gr. frisk spinat
friske urter, her mynte, timian og rosmarin

Bisque:
Pil rejerne og kom alle hoveder og skaller op i en stor gryde, hvori der er lidt olie i bunden. Kom et par knuste hvidløg og nogle delte løg op i og lidt frisk chili efter smag.
Steg skallerne af ved høj varme, kom hvidvin over og lad det simre. Tilsæt tomatpuré.
Sigt skaller etc. fra, så du har en ren bisque. Kom det i en mindre gryde og lad det simre. Pisk lidt smør i.

Ravioli:
Sæt en gryde vand over med lidt salt i . Når vandet koger kommes pastaen i, pastaen koger al dente, i den anbefalede kogetid, her er det 5 min.

Rejerne:
Del minimajs på langs. Skræl scalotteløg og hvidløg, skær dem fint.
Steg rejerne af på en pande i olie.
Når rejerne vendes steges majs og løg med. Til sidst tilsættes tomaterne så de bliver lune, men bevarer deres friske bid. Kom hakked kryderurter over.

Anret pastaen i dyb tallerken ovenpå frisk spinat. Kom rejer og grøntsager henover. Til sidst kommes bisquen henover.
5/10/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.