Serie
Mad med Mads og David

Påskelavnsboller


OPSKRIFT:
Påskelavns boller


Dej
1 dl mælk
50 gr. gær
125 gr. blødt smør
1 æg
4 spsk. Sukker
375 gr. hvedemel

Creme
1 æg
2 spsk. Sukker
2 dl. mælk
1 ½ spsk. Hvedemel
1 tsk. vanilje sukker

Glasur
100 gr. flormelis
en smule rom ( eller vand)
evt. frugtfarve


Start med at lave dejen. Varm mælken op i en lille gryde, når den er fingervarm røres gæren ud i. Rør de andre ingredienser op i og ælt dejen godt. Lad dejen hæve et lunt sted i en times tid.

Pisk alle ingredienserne til cremen sammen i en lille tykbundet gryde. Få blandingen i kog under omrøring. Pisk cremen fast, men lind, ved ca. 5 minutters omrøring. Lad cremen køle af.

Ælt dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en firkant på ca. 40 x 40 cm.
Skær dejen ud i 16 ca. 10 cm store kvadrater. Læg en tsk. creme på hvert kvadrat og saml dejen om cremen og klem enderne godt sammen. Sæt dem på en bageplade, med lukningen nedad og lad dem efterhæve i ca. 45 min.

Bag bollerne i ca. 10 min ved 200 gr.

Lav en glasur af flormelis, lidt rom -og her med lidt gul frugtfarve.
Pynt bollerne med glasur når de er afkølede.
Og evt. en lille spiselig blomst ;)
7/4/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.