Pandekager med ølglögg
OPSKRIFT:
Ølglögg & pandekager
ØL SIRUP:
3 dl. dark ale (eller anden mørk øl)
3 dl. sukker
Saft fra ½ lime
1 spsk. ahornsirup
150 gr. pekan nødder
PANDEKAGER:
300 gr. hvedemel
2 tsk. vanillesukker
100 gr. sukker
50 gr. smør
3 dl. mælk
4 æg
1 dl. mørk maltøl
Revet skal og saft af ½ øko lime
Smør til stegning
ØLGLÖGG:
1 ingefær shot
½ l. Pilsner
5 cl. Whiskey
5 cl sirup eller honning
2 tsk vanille sukker
3 tsk sukker
En smule skal fra øko lime
PANDEKAGER
Smelt smørret først, bland alle ingredienserne og pisk pandekagedejen godt sammen. Lad dejen stå og trække en halv times tid. Bag pandekagerne i smør, på en pande ved middelhøj varme.
ØLSIRUP:
Sukker, limesaft, ahorns sirup og mørk lager øl, røres sammen i lille kasserolle og sættes over, for at koge ned til en fyldig sirup.
Rist pekannødderne af på en varm pande og tilsæt en smule ølsirup. Lad det koge ind til en karamel.
ØLGLÖGG:
Bland øl og whiskey med de andre ingredienser og varm det langsomt op i en tykbundet gryde.
Fold pandekagerne ved anretningen, kom de karamelliserede nødder, samt sirup over og drik den lune øl glogg til.
20/1/2017