Serie
Mad med Mads og David

Pandekager med ølglögg


OPSKRIFT:
Ølglögg & pandekager


ØL SIRUP:
3 dl. dark ale (eller anden mørk øl)
3 dl. sukker
Saft fra ½ lime
1 spsk. ahornsirup

150 gr. pekan nødder

PANDEKAGER:
300 gr. hvedemel
2 tsk. vanillesukker
100 gr. sukker
50 gr. smør
3 dl. mælk
4 æg
1 dl. mørk maltøl
Revet skal og saft af ½ øko lime
Smør til stegning

ØLGLÖGG:
1 ingefær shot
½ l. Pilsner
5 cl. Whiskey
5 cl sirup eller honning
2 tsk vanille sukker
3 tsk sukker
En smule skal fra øko lime

PANDEKAGER
Smelt smørret først, bland alle ingredienserne og pisk pandekagedejen godt sammen. Lad dejen stå og trække en halv times tid. Bag pandekagerne i smør, på en pande ved middelhøj varme.

ØLSIRUP:
Sukker, limesaft, ahorns sirup og mørk lager øl, røres sammen i lille kasserolle og sættes over, for at koge ned til en fyldig sirup.

Rist pekannødderne af på en varm pande og tilsæt en smule ølsirup. Lad det koge ind til en karamel.

ØLGLÖGG:
Bland øl og whiskey med de andre ingredienser og varm det langsomt op i en tykbundet gryde.

Fold pandekagerne ved anretningen, kom de karamelliserede nødder, samt sirup over og drik den lune øl glogg til.
20/1/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.