Serie
Mad med Mads og David

Ovnbagt kulmule



OPSRKFIT:
Ovnbagt kulmule med blomkåls crudité, blomkålsmos og syltede rødløg


800 gr. kulmule
2 dl eddike
1 dl sukker
1 bdt. timian
2 rødløg

1 blomkål:
50 gr. smør
1 dl fløde
Lidt rødløg
1 spsk olivenolie

Syltede løg:
Sukker, eddike og kviste af timian bringes i kog. Rødløg skrælles og skæres i meget tynde skiver. Den varme eddike opkog hældes over løgene og det køles herefter af.

Blomkål:
Skær store tynde skiver af kålen til brug som pynt. Den resterende blomkål skæres ud i meget små buketter.
Stokken og den resterende kål, sættes over i lille gryde og bringes i kog.
Når blomkålen er mør, hældes vandet fra og kålen hældes i en blender. Blend med smør og en smule fløde, smag til med salt og peber.
De små buketter blandes med finthakket rødløg, oliven olie, samt salt og peber.

Kulmulen :
Kulmulen renses og skæres i passende stykker. Fisken bages i ovnen med en smule olie i ca. 10 min. ved 200 gr.
12/8/2011

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.