Serie
Mad med Mads og David

Ovnbagt hellefisk med bulgursalat



OPSKRIFT:
Ovnbagt hellefisk med bulgursalat


300 gr hellefisk
2 ds flåede tomater
5 dl fløde

200 gr bulgur
1bdt dild
1skalotteløg
2 dl oliven olie

1 agurk
2spsk hvidvins eddike
Salt og peber


Fjern skind og det yderste røgede lag fra fisken og skær den i tern.

Reducer fløde i en gryde ved at lade det koge ind til halvdelen. Dræn tomaterne i en sigte.
Læg tomater i bunden af en cocotte, herefter hellefisk i tern og gentag . Hæld tilsidst fløden over. Bag i ovnen ca 20 min. Ved 200 grader.

Kog bulgur imens fisken er i ovnen.
Bland olie med salt og peber samt frisk dild og blend det.

Lav små kugler af agurk med et parisienne jern ( alternativt små tern) bland med hakket dild og hvidvins eddike.

Bland bulgur med dild olien og finthakket skalotte løg. Server bulguren lun sammen med hellefisken.
28/10/2011

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.