Serie
Mad med Mads og David

Ostesalat og gratineret kål-soufflè



OPSKRIFT:
T-bone af gris med spinatsoufflé og ostesalat

4 T-bones af krogmodnet tunggris (eller et andet stykke gris eller kylling)

75 gr. revet fast komælksost, her “Tomme”
2 skalotteløg
100 gr. babyspinat
1/8 savoykål
2 æg
1/2 dl mælk
2 tsk sennep
Lidt salt og peber

100-150 gr. fast komælksost
2 spsk.olivenolie
1 spsk. eddike
1 tsk. sennep
2 skalotteløg
100-150 gr. frisk bælgede ærter


Spray de små forme med fedtstof (alternativt en stor).
Kom en blandning af hakket scalotteløg, hakket savoykål og babyspinat op i.
Pisk æg, mælk, sennep sammen med lidt salt og peber- hæld over.
Riv osten henover og kom de små forme i ovnen i ca. 20 min. ved ca. 200 grader (alt efter størrelse på formen). De er færdige når æggemassen har sat sig.

Skær osten ud i bitte små tern.
Bælg ærterne
Skræl løgene og skær dem i små tynde skiver.
Rør olie, eddike og sennep godt sammen, til en vinaigrette og bland det sammen med oste/ærte salaten.
Grill grisen tilsat salt og peber.

Anret souffléen med skiver af gris på og ostesalat på toppen.
21/8/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.