Serie
Mad med Mads og David

Osso Buco + Jomfruens Egede

OPSKRIFT:
Osso bucco


8 stk osso bucco
3 scalotteløg
3 fed hvidløg
4 gulerødder
1/2 knoldselleri
1/2 l mørk øl
1 ds tomat puré
2 ds hakket tomat
Mel
Olie
Salt og peber

400 gr ris
2 scalotteløg
50 gr smør

1/2 bdt persille
1 citron

Vend kødet i mel på begge sider og skær snit rundt i kanten på kødet.

Steg kødet kraftigt af på panden i lidt olie

Steg finthakket hvidløg og skalotteløg af i en tykbundet gryde
Kom herefter finthakket gulerod og knoldselleri i gryden
Hæld dernæst pure i gryden, rør godt og hæld så øl over.
Dernæst tilsættes hakket tomat

Læg tilsidst kødet ned i gryden . Skru ned til middel varme og lad retten simre i ca 2,5 time til kødet er godt mørt. Rør forsigtigt en gang imellem

Steg finthakket løg i smør. Kom risene på, dernæst vand og lidt smør igen. Kog risene som anvist på pakken.

Hak persille groft, riv citron skal over og dernæst citron saft. Smag til med salt og peber

22/2/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.