Opskrift: Drønlækre pandekager med flødecreme

De færreste ved det - men i dag er det officielt "Pandekagedag". Tjek opskriften her, hvis du vil fejre dagen med frygteligt lækre pandekager i flødesovs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er muligvis en af de mærkedage, som de færrest egentlig lægger mærke til. Men her på TV ØST synes vi, at der er alt mulig grund til at fejre Pandekagedagen - og det gør vi med en umådeligt lækker opskrift på den søde, flade spise.

Opskriften kommer fra kokken David Jensin, som vores seere møder hver fredag i vores populære program Mad med Mads og David.

En gammel skik

Pandekagedagen lyder som et fikst, nyt påfund - men det er det langt fra. Faktisk er det en gammel kristen skik, som skyldes, at det var forbudt at spise søde sager, æg, hvidt mel og mælk, når man fastede op mod påsken.

Derfor skulle netop de ingredienser bruges inden fasten - og der er det jo oplagt at lave pandekager.

De lækre pandekager i opskriften her stammer fra Mad med Mads og David fra den 29. januar sidste år. Du kan se hele udsendelsen her.

Pandekager med chokoladecreme

  • 150 gr mel
  • 4 ½ dl mælk
  • 3 æg
  • ½ tsk salt
  • 50 gr smør
  • lidt vanille sukker
  • saft fra en clementin
  • ½ dl øl
  • 1dl fløde
  • 100 gr mørk chokolade
  • 2 clementiner
  • evt orange likør
  • 50 gr hvid chokolade
  • 1 dl creme fraiche

Bland alle ingredienserne.

Smelt smørret og kom det i til sidst.

Pisk godt, for at undgå melklumper.

Steg pandekagerne.

Lun fløden og smelt chokolade op i, rør evt. orange likør i.

Skræl clementiner og del dem i både.

Varm hvid chokolade over vandbad og rør creme fraiche i.

Læg 3 clementinbåde på pandekagen, kom den hvide vhokolade over og rul dem med lukkede ender.

Drys evt. med sukker og flambér.

Anret pandekagerne med chokoladesovs over og evt et grønt blad og clementiner som pynt.

 


Nyhedsoverblik