Serie
Mad med Mads og David

Oksecuvette med rodfrugtekompot


OPSKRIFT:
Oksecuvette med bagte kartofler og kompot af rodfrugter


Oksecuvette
1,5 kg. bagekartofler
3 scalotteløg
2 fed hvidløg
3-4 spsk. balsamicoeddike
3-4 spsk. olivenolie
Salt og peber

4 pastinakker
4 gulerødder
2 scalotteløg
Olie til stegning
Salt og peber
1,5 dl fløde

Frisk timian

Puds cuvetten fri for sener og det værste fedt. Rids det øverste fedt lag med en kniv og kom godt med salt og peber på.

Skræl løgene og skær dem ud i grove stykker. Hak timianen groft.

Vask kartoflerne grundigt og skær dem ud i grove stykker. Læg dem op i en bradepande og kom de hakkede løg og timianen på. Kom salt og peber på, hæld balsamico og olie over. Sæt cuvetten ovenpå og steg i ovnen ved 185 gr. i 40- 45 min. ( alt efter størrelsen.)

Tag stegen ud og lad den hvile i mindst 15 min, hvis kartoflerne ikke er helt møre, sættes de i ovnen igen.

Skær bunden af pastinak og gulerødder, skræl dem og skær dem ud i små stykker. Pil løgene og hak dem groft. Hak timianen.
Steg det hele af i olie på en pande med salt og peber. Hæld fløden over og lad det simre i 5-6 min. ved svag varme.

Anret kartoflerne på tallerkenen, med skiver af oksekødet ovenpå og kompotten ved siden af.
17/3/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.