Serie
Mad med Mads og David

Nynordisk Scallopino


OPSKRIFT:
Nynordisk Scallopino


2 okse/svine pølser
1 persillerod
olie til stegning
400 gr. kalvelårtunge eller tyksteg
salt og peber
2 tsk soja
Skal af øko citron
3 scalotteløg
2 fed hvidløg
1 rød chili
frisk oregano

Skær kødet i tynde skiver og kom dem i et ildfast fad. Kom lidt salt og peber over, dryp soja på. Riv lidt citronskal over kødet.
Skræl scalotteløg og hvidløg og snit dem fint. Læg halvdelen på kødet, dryp olie over. Riv oregano groft henover. Snit chilien fint og drys halvdelen over.
Steg kødet i ovene på 200 grader i ca. 8 min.

Skær pølserne ud i mindre stykker og del dem på langs. Skræl persilleroden og skær den i mindre skiver.
Steg pølserne og persilleroden af på en pande i lidt olivenolie. Riv citronskal over, fra ca. ½ citron. Kom resten af de hakkede løg, hvidløg, chili på og til sidst frisk oregano. Når persilleroden er stegt mør, hældes æblemost over. Lad det simre.

Kom et par skefulde ovenpå den bagte kalvelårtunge og server rygende varm.
23/11/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.