Serie
Mad med Mads og David

Nye kartofler med rejer



OPSKRIFT:
Nye kartofler i beurre blanc med rejer

1 kg nye kartofler
150 gr. friske rejer med skal

3 scalotteløg
2 dl Nolly Prat
75 gr. Smør
2 Rødløg
1 dl eddike
1 dl sukker
1 bk friske ærter
1 smule frisk brøndkarse som pynt


Vask kartoflerne fri for jord – kog dem møre i letsaltet vand.

Kog rejerne i ca. 30 sek. i letsaltet vand, tilsat en smule eddike.
Når de har skiftet farve til lyserøde og er faste i kødet, køles de ned i koldt vand. Herefter pilles de.

Skræl rødløgene og skær dem groft ud. Kog dem kort op i eddike lagen.

Skræl scalotteløg og snit i fine tern. Steg dem blanke i en lille kasserolle, hæld Nolly Prat over og lad det reducere til halv mængde. Rør smør ud i saucen.

Bælg de friske ærter.

Anret kartoflerne med rejer, syltede løg og ærter i en dyb tallerken. Hæld den varme sauce over og pynt med brøndkarse.
5/6/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.