Serie
Mad med Mads og David

Nøddekager med Ro’um (eller rom)


Se indslaget fra Ro'um- KLIK HER


OPSKRIFT:
Nøddekager med Ro’um (eller rom)


Nøddebunde:
2 dl pasteuriserede æggehvider
100 gr. sukker
50 gr. mandelsplitter
50 gr. hakkede hasselnødder
Marinerede dadler
12 friske dadler
3-5 cl. Rom eller anden spiritus
2- 3 klementiner

Kagecreme:
2 spsk. Kastanjecreme
2 spsk. Chokolade/nøddecreme
2 spsk. Cremefraiche 38%
1 dl. fløde til flødeskum
evt. krymmel eller chokoladekugler og skovsyre til pynt


Pisk æggehvider og sukker stift på en røremaskine. Vend mandelsplitter og hakkede hasselnødder op i. Fordel det i 6 små ”klatter” på en bageplade.
Bag på 180 grader i ca. 25 min.

Rør en creme af cremefraiche, chokoladecreme og kastanjecreme.

Skær dadlerne i kvarte, fjern sten og skind. Vend dem i rom eller anden spiritus.

Pil klementinerne og fjern så meget af de hvide hinder som muligt. Del dem i både. Mariner dem i rom eller anden spiritus, drys evt. en smule hakkede nødder over.

Pisk en flødeskum.
Anret nøddebundene i to lag, med cremen imellem og på toppen.
Kom dadlerne ovenpå, læg flødeskum på toppen. Pynt evt. med lidt krymmel eller chokoladekugler. Server klementinerne ved siden af og pynt med skovsyre.
13/12/2019

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.