¨

Serie Mad med Mads og David

27:44

Dette afsnit

Nøddekager med Ro’um (eller rom)

13/12/2019

Kokken David Jensin laver lækre sager op til jul, baseret på en helt særlig spiritus fra Lolland kaldet Ro'um. Den er lavet på roer og inspireret fra Cubas rom, der jo ellers er lavet på sukkerrør.


Se indslaget fra Ro'um- KLIK HER


OPSKRIFT:
Nøddekager med Ro’um (eller rom)


Nøddebunde:
2 dl pasteuriserede æggehvider
100 gr. sukker
50 gr. mandelsplitter
50 gr. hakkede hasselnødder
Marinerede dadler
12 friske dadler
3-5 cl. Rom eller anden spiritus
2- 3 klementiner

Kagecreme:
2 spsk. Kastanjecreme
2 spsk. Chokolade/nøddecreme
2 spsk. Cremefraiche 38%
1 dl. fløde til flødeskum
evt. krymmel eller chokoladekugler og skovsyre til pynt


Pisk æggehvider og sukker stift på en røremaskine. Vend mandelsplitter og hakkede hasselnødder op i. Fordel det i 6 små ”klatter” på en bageplade.
Bag på 180 grader i ca. 25 min.

Rør en creme af cremefraiche, chokoladecreme og kastanjecreme.

Skær dadlerne i kvarte, fjern sten og skind. Vend dem i rom eller anden spiritus.

Pil klementinerne og fjern så meget af de hvide hinder som muligt. Del dem i både. Mariner dem i rom eller anden spiritus, drys evt. en smule hakkede nødder over.

Pisk en flødeskum.
Anret nøddebundene i to lag, med cremen imellem og på toppen.
Kom dadlerne ovenpå, læg flødeskum på toppen. Pynt evt. med lidt krymmel eller chokoladekugler. Server klementinerne ved siden af og pynt med skovsyre.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å