Serie
Mad med Mads og David

Mjødkage med glaserede figner


OPSKRIFT:
MJØDKAGE

250 gr smør
150 gr sukker
3 æg
500 gr mel
1 tsk bagepulver
1 tsk ingefær
1 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
3 dl mjød
100 gr brændte mandler

8 figner
1 spsk honning
1 dl mjød
½ dl mørk rom
50 gr. brændte mandler

Kom sukker og smør i en skål. Tilsæt alle krydderierne. Kom mel, bagepulver og æg i. Ælt det godt sammen og tilsæt mjøden.
Hak mandlerne i mindre stykker og rør dem i dejen.
Kom dejen i små forme og bag på 200 gr. i ca. 20 min eller til de er gyldne ovenpå og faste i midten.

Varm lidt honning op på panden og kom halverede figner på. Hæld mjød på og lad det simre. Hak lidt flere brændte mandler og drys dem over. Lad det simre kort, hæld rom over og sæt en tændstik til, så fignerne bliver flamberet.

Anret kagerne med fignerne på og kom lidt af saucen henover.
Pynt med friske urter, her citron verbena.
9/11/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.