Serie
Mad med Mads og David

Mazarin med nougat-dadel creme



OPSKRIFT:
Mazarin med nougat-dadel creme


2 æg
200 gr sukker
150 gr hvedemel
1½ tsk. bagepulver
200 gr reven marcipan
100 gr nougat
100 gr dadler
50 gr. creme fraiche
2 dl fløde
4 blommer
1 stænk Contreaux
1 stænk ahorns sirup


Tænd ovnen på 175 gr varmluft.
Pisk æg og sukker til en cremet masse. Bland mel med bagepulver og vend det i æggemassen.
Riv marcipanen groft på rivejern og vend det i dejen. Rør dejen ud på en bageplade med bagepapir på.
Bages i 20 -25 minutter til den er gylden.

Smelt nougat i vandbad i en lille gryde. Lav finthakkede dadler i en foodprocessor og rør dem i nougaten. Rør herefter creme fraicen i.
Pisk fløde til skum og vend det i nougat massen.

Smelt chokoladen langsomt over vandbad og smør den ud på bagepapir i et tyndt lag, så det ligner et blad. Lad det køle af.

Hak blommer helt fint og mariner dem i Contreaux og ahorns sirup.

Stik dejen ud med rund form eller glas og kom nougat cremen imellem to lag.
Læg kagen på tallerkenen og kom chokolade bladet ovenpå. Drys blommerne rundt om.
16/12/2011

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.