Serie
Mad med Mads og David

Marineret ørred


Se indslaget fra Musholm A/S - KLIK HER


OPSKRIFT:
Marineret ørred - rå og stegt

1 ørred
2 scalotteløg
10 - 20 gr. syltet ingefær
3 spsk olivenolie
1 spsk eddikke
1 lime
5 forårsløg
1-2 cl gin

2 dl. rygeost
1 dl. creme fraiche 38%
salt og peber

50 gr. ørredrogn
frisk dild og kørvel
karse

Skær fileterne fri, ved at skære skråt ned ved hovedet og derefter ned langs finnen. Følg benene med kniven, så løsner kødet sig. Skær evt. fedtkanter og fjern ben fra halestykket.

Marinade:
Skræl scalotteløgene og skær dem fint ud. Hak ingefæren fint. Kom eddike, olie og saften fra en lime over og rør det godt sammen.

Skær top og bund af forårsløgene og snit dem fint.

Skær fisken ud i tynde skiver og læg den i ildfast fad.
Kom marinaden over , tilsæt salt og peber. Stænk med en smule gin. Bag fisken i ovnen 5-6 min ved 200 gr.

Skær nu tynde skiver og kom i fad. Tilsæt salt og peber. Kom marinade over. Stænk lidt gin over her også. Sæt på køl, hvis det ikke skal spise umiddelbart efter.

Lav en cremen ved at røre rygeost med creme fraiche.
Rør forårsløgene i.

Kom en god skefuld på både den råmarinerede og den bagte ørred. Pynt med rogn, lidt karse, samt frisk dild og kørvel.
6/9/2019

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.