¨

Serie Mad med Mads og David

29:11

Dette afsnit

Majs og kylling

02/10/2020

Mads har været ude i majsmarkerne ved Skafterup og fået både friske majs og æblemost med hjem til David, der bruger begge dele i en sauce, serveret til udbenede kyllingelår med urtemix.



OPSKRIFT:
Majs og kylling

4 kyllingelår
4 majs
1 – 2 fed hvidløg
50-75 gr. frisk ingefær
3 spsk. soja
Frisk basilikum

4 bananskalotteløg
Olie til stegning
100 gr. karry-peanuts (eller almindelige peanuts vendt i lidt karry

2 dl æblemost
1 spsk. soja
75 gr smør
Lidt frisk basilikum


Pil bladene af majsene og kog dem møre i letsaltet vand.

Skræl og hak ingefær fint. Skær hvidløget ud i små tern. Hak basilikum fint. Bland det hele i en skål.

Udben kyllingelårene, ved at skære benet ud ned til leddet.
Skær låret lidt op og kom ingefærblandingen på og rul kødet sammen omkring det.
Læg lårene i et ildfast fad, kom soja på og friskkværnet peber. Steg dem i oven i ca. 30 – 35 min ved 200 grader.

Skræl løgene og snit dem på langs. Steg dem af på en pande i lidt olie, tilsæt peanuts.
Skær majsene af kolberne og kom dem ved.

Kog æblemosten op i en lille gryde, kom afkoget fra kyllingelårene ned i.
Lad det koge ind og smag til med soja.
Tilsæt lidt smør, pisk det op og tilsæt så frisk basilikum.

Anret majsene på tallerkenen med kyllingelåret delt i to ovenpå. Hæld lidt sauce over. Pynt med friske krydderurter.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å