¨

Serie Mad med Mads og David

26:51

Dette afsnit

Madhuset Bæltstedet + Koldskål

09/07/2014

Madhuset Bæltstedet ligger lige bag ved betalingsanlægget ved Storebæltsforbindelsen - og selvom det ligger på en campingplads er det en restaurant, der vil meget mere end fastfood til camping-folket. Bagefter skal vi i køkkenet med David Jensin, der blandt andet laver koldskål med jordbær.



OPSKRIFT:
Trio af Jordbær

4 pasteuriserede æggeblommer
100 gr sukker
2 spsk vanille sukker
1/2 l kærnemælk
2 dl fløde
1 øko citron

500 gr jordbær
100 gr makroner
100 gr Hvid chokolade
Frisk mynte og evt shizu karse og frysetørrede jordbær.
1/4 l fløde til Flødeskum

Friske jordbær
2 dl Grand Marnier
3 dl Hyldeblomst saft

Pisk æggeblommer med sukker og vanille hvidt og hæld lidt fløde og kærnemælk i. Riv en smule citronskal i.
Mas makronerne.

Skyl jordbærene og skær toppen af.
Dyp i smeltet hvid chokolade og knuste makroner og sæt på tallerken.
Pynt med mynte og rød shizu karse Riv lidt hvid chokolade over.

Trifli
Skær jordbær i kvarte og mariner med lidt Grand Marnier Kom i glas med knuste makroner, lag på lag - kom lidt smelter hvid chokolade på og kom flødeskum på toppen. Drys evt med frysetørrede knuste jordbær.

Lav en drink af knuste jordbær, hyldeblomst og Grand Marnier.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å