Mad med Mads og David - Panna Cotta lavet på ærtedrik
Mads har fået den vegansk mælkeagtige Dryk med fra producenten på Stevns, og David bruger drykken til en lettere alkoholiseret Panna Cotta med julens frugter og nødder.
OPSKRIFT:
Panna cotta med mandarinsalat og karamelliserede nødder
8 blade husblas
3/4 liter ærtedrik (eller mælk)
1 vaniljestang
2 spsk. sukker
1 dl. whiskeylikør - Baileys
1 dl. kakaolikør - Mozart
100 gr. brun farin
50 gr. mør
1 tsk. vaniljesukker
50 gr pekannødder
50 gr. mandelsplitter
4 mandariner
8-10 druer
2 cl vodka
Læg husblasen i blød i koldt vand.
Kog ærtedrikken langsomt op med vaniljestangen og lidt sukker. Tilsæt en smule Baileys og Mozart. Rør den udblødte husblas godt op i. Fordel det i små skåle eller tallerkner og sæt det på køl indtil det stivner. Det tager ca. 3 timer.
Smelt smør med farin, vaniljesukker og nødder.
Pil mandarinerne til både og fjern så meget af det hvide som muligt.
Del druerne og kom den ned til mandarinerne. Vend frugten i vodka.
Anret panna cottaen med mandarinsalaten og nødderne ovenpå.
Shake havredrik eller mælk med Baileys og vodka og server i flotte glas til.
18/12/2020