Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Panna Cotta lavet på ærtedrik

Mads har fået den vegansk mælkeagtige Dryk med fra producenten på Stevns, og David bruger drykken til en lettere alkoholiseret Panna Cotta med julens frugter og nødder.

OPSKRIFT:
Panna cotta med mandarinsalat og karamelliserede nødder

8 blade husblas
3/4 liter ærtedrik (eller mælk)
1 vaniljestang
2 spsk. sukker
1 dl. whiskeylikør - Baileys
1 dl. kakaolikør - Mozart

100 gr. brun farin
50 gr. mør
1 tsk. vaniljesukker
50 gr pekannødder
50 gr. mandelsplitter

4 mandariner
8-10 druer
2 cl vodka


Læg husblasen i blød i koldt vand.

Kog ærtedrikken langsomt op med vaniljestangen og lidt sukker. Tilsæt en smule Baileys og Mozart. Rør den udblødte husblas godt op i. Fordel det i små skåle eller tallerkner og sæt det på køl indtil det stivner. Det tager ca. 3 timer.

Smelt smør med farin, vaniljesukker og nødder.

Pil mandarinerne til både og fjern så meget af det hvide som muligt.
Del druerne og kom den ned til mandarinerne. Vend frugten i vodka.

Anret panna cottaen med mandarinsalaten og nødderne ovenpå.

Shake havredrik eller mælk med Baileys og vodka og server i flotte glas til.
18/12/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.