Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Panna Cotta lavet på ærtedrik

OPSKRIFT: Panna cotta med mandarinsalat og karamelliserede nødder8 blade husblas3/4 liter ærtedrik (eller mælk)1 vaniljestang2 spsk. sukker1 dl. whiskeylikør - Baileys1 dl. kakaolikør - Mozart100 gr. brun farin50 gr. mør1 tsk. vaniljesukker50 gr pekannødder50 gr. mandelsplitter4 mandariner8-10 druer2 cl vodkaLæg husblasen i blød i koldt vandKog ærtedrikken langsomt op med vaniljestangen og lidt sukker. Tilsæt en smule Baileys og Mozart. Rør den udblødte husblas godt op i. Fordel det i små skåle eller tallerkner og sæt det på køl indtil det stivner. Det tager ca. 3 timerSmelt smør med farin, vaniljesukker og nødderPil mandarinerne til både og fjern så meget af det hvide som muligt.Del druerne og kom den ned til mandarinerne. Vend frugten i vodkaAnret panna cottaen med mandarinsalaten og nødderne ovenpåShake havredrik eller mælk med Baileys og vodka og server i flotte glas til. OBS: Tidligere fremgik det, at panna cottaen er vegansk, men dette er ikke korrekt, da der er flere animalske produkter i.
18/12/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.