Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.
Mads tager på svampejagt og så er det Davids opgave at få en ret ud af byttet hjemme i køkkenet. Ligegyldigt om det er stort eller småt. Denne gang bliver det til svampetærter
OPSKRIFT: Tærte med skovsvampe
Tærtedej
250 gr mel
100 gr smør
1 æg
1 æggeblomme
Lidt vand
Fyld:
2 Æg
3 dl Fløde
2 skiver Serano skinke
100 gr Parmesanost
100 gr blåskimmelost
200 gr svampe
Lidt ristet brød
50 gr revet ost
Syltede svampe:
100 gr Sukker
2 dl. Æbleeddike
2 Scalotteløg
100 gr svampe
Lav en mørdej af et æg, mel og smør. Ælt med hænderne en fast og glat dej. Tilsæt evt. lidt vand.
Tryk dejen ud i en smurt form
Pil og skær scalotteløg i mindre stykker.
Skær Serano skinke ud i mindre stykker
Steg svampe i mindre stykker af og kom dem på tærtebundene med skinke og løg
Lav en eddikelage af halvt eddike og halvt sukker
Steg svampe af i lidt olie, tilsæt salt og peber og kom dem i eddikelagen, sammen med de hakkede scalotteløg.
Rør æg og fløde sammen og kom det over tærterne
Riv parmesanost over
Bag tærterne cirka 30 min ved 200 gr.
Kom parmesan på brød og lad det gratinere i ca. 5 minutter i ovnen
Kom de syltede svampe og løg over. Pynt med karse
Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.