Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Tærte med skovsvampe

Mads tager på svampejagt og så er det Davids opgave at få en ret ud af byttet  hjemme i køkkenet. Ligegyldigt om det er stort eller småt. Denne gang bliver det til svampetærter


OPSKRIFT: Tærte med skovsvampe

Tærtedej

250 gr mel

100 gr smør

1 æg

1 æggeblomme

Lidt vand

 

Fyld:

2 Æg 

3 dl Fløde

2 skiver Serano skinke

100 gr Parmesanost

100 gr blåskimmelost

200 gr svampe

 

 

Lidt ristet brød

50 gr revet ost

 

Syltede svampe:

 

100 gr Sukker

2 dl. Æbleeddike

2 Scalotteløg

100 gr svampe

 

Lav en mørdej af et æg,  mel og smør.  Ælt med hænderne en fast og glat dej. Tilsæt evt. lidt vand.

Tryk dejen ud i en smurt form

 

Pil og skær scalotteløg i mindre stykker.

Skær Serano skinke ud i mindre stykker

Steg svampe i mindre stykker af og kom dem på tærtebundene med skinke og løg

 

Lav en eddikelage af halvt eddike og halvt sukker

 

Steg svampe af i lidt olie, tilsæt salt og peber og  kom dem i eddikelagen, sammen med de hakkede scalotteløg.

 

Rør æg og fløde sammen og kom det over tærterne

Riv parmesanost over

Bag tærterne cirka 30 min ved 200 gr.

 

Kom parmesan på brød og lad det gratinere i ca. 5 minutter i ovnen

Kom de syltede svampe og løg over. Pynt med karse

 

22/10/2014

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.