¨

Serie Mad med Mads og David

28:56

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Stegt tempeh

06/11/2020

Tempeh er en indonesisk specialitet af fermaterede soyabønner. Men et ungt ægtepar fra Odsherred forsøger at udbrede det veganske produkt i en nordisk version. David steger tempehn på panden og serverer den med svampe og pak choi.



OPSKRIFT:
Stegt tempeh med svampesauce

200 gr Tempeh
100 gr Champignon
100 gr Shitaki
2 fed hvidløg
3 scalotteløg
2 pak choi
4 forårsløg
6 små tomater

2 tsk. Sennep
1 dl. Olie
2 spsk. Balsamico
Lidt salt


Skær tempehn ud I skiver. Skræl løgene og snit dem fint. Del svampene i mindre stykker.
Pak choi skylles godt og skæres ud på langs. Forårsløgene snittes groft. Del tomaterne i halve.

Sennep, olivenolie, balsamico og en smule salt røres sammen til en vinaigrette.

Steg svampene og løgene af i olivenolie, kom forårsløgene på og steg dem kort med. Smag til med salt og peber.
Steg pak choi på en pande. Kom soja på og læg låg over. Lad kålen dampe mør.

Steg tempehn af på en pande i lidt olie.
Anret pak choien med svampene på, tempehn ved siden af. Læg lidt friske tomater ved, dryp vinaigrette over og pynt med friske urter.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å