Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Sorø Kodriversteg

Mads har fået en oksesteg fra Galloway-køer, der har hygget sig på engene ved Sorø Sø. David laver den på typisk skotsk-italiensk-spansk maner med pesto, padrons og grønne tomater.

OPSKRIFT:
Prego – uno bellissimo carne Galloway


1 steg af okseinderlår
5 scalotteløg
3 små courgetter
2 grønne peberfrugter
6 små padrons
Salt og peber
Olie til stegning
Lille bundt frisk basilikum
50 gr. pinjekerner
½ dl olivenolie

10 små grønne tomater
10 små røde tomater
50 gr. sorte oliven
1 dl hønsefond
50 gr. smør


Skræl løgene og del dem på langs.
Skær courgetter og peberfrugter ud i grove stykker.
Del padrons i to og fjern kernerne.

Kom basilikumblade, pinjekerner og olie i en lille blender. Blend det til en grov pesto.
Brun kødet af på alle sider i lidt olie.
Læg grøntsagerne i en stor bradepande eller ildfast fad, kom stegen ovenpå.
2/3 af pestoen lægges ovenpå stegen.
Giv stegen 25-30 min ved 200 grader, alt efter hvor rød den ønskes.
Lad stegen hvile i mindst 10 minutter.

Skær tomaterne i både.
Lun de røde tomater på en pande med oliven og resten af basilikumpestoen.
Tilsæt fond og smør, lad det simre – tilsæt de grønne tomater umiddelbart inden servering.

Anret grøntsagerne i bunden af tallerkenen, kom skiver af kød ovenpå.
Og hæld saucen over. Pynt med friske urter.
3/9/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.