Serie Mad med Mads og David

27:14

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Scones og æblekager

25/10/2019

Scones og æblekager med mel fra Østagergård i Jystrup nord for Ringsted.



OPSKRIFT:


Scones:
400 gr. (purpur) mel
50 gr. sukker
100 gr. smør
2 dl mælk
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt

Ælt dejen godt sammen. Det nemmeste er at ælte de tørre ingredienser sammen med smør først, og når dejen har en god krummelignende tekstur, røres mælken i. Rul dejen ud i ca. 2 cm tykkelse, og stik den ud med et glas eller små småkageforme.
Der bliver ca. 12 – 15 scones på en portion.

Bag dem på 200 gr. i ca. 10 min til de er pænt gyldne på toppen.
Scones er hurtige at lave og bør spises umiddelbart efter bagning, hvor de smager bedst.


Kage:
150 gr. mel
100 gr. smør
2 spsk. sukker
1 æggeblomme
150 gr. marcipan
100 gr. sukker
75 gr. smør
1 æg
½ dl fløde
50 gr. hakkede hasselnødder
3- 4 æbler i både
2 dl. creme fraiche 38%

Ælt ingredienserne godt sammen til en ensartet dej. Lad den hvile.
Rul dejen ud med en kagerulle og kom den i en smurt tærteform eller kageform, beklædt med bagepapir. Tryk dejen godt op ad kanten, så fyldet ikke flyder ud.

Rør fyldet godt sammen og kom op i kageformen. Stik æblerne ud i både, skræl dem evt. og læg dem i et pænt mønster.
Bag tærten i ca. 40 min. ved 200 gr. Den skal være pænt gylden på toppen og fast i fyldet.

Server gerne kagen lun og med en smule creme fraiche på toppen.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å