Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Rødtunge i vin

OPSKRIFT: Rødtunge med hvidvin 4-6 rødtunge filetter 5 scalotteløg 8-10 kejserhatte ¼ blomkål 75 gr. syltede asier 50 gr smør 2 dl. hvidvin Skær siddefinnerne af filterne og fjern benene langs ryggen Læg dem med ryggen nedad, kom salt og peber på og rul dem fra den tynde side Læg dem i en lille gryde og hæld hvidvin over. Lad det simre, så fisken dampes mør under låg Skræl løgene og skær dem i fine rige Riv svampene i mindre stykker Skær blomkål i små buketter Hak asierne fint Steg svampene af på panden i en smule olie Tilsæt blomkål og 2/3 del af løgene. Smag til med salt og peber Steg resten af løgene af i en lille gryde, kom bouillon eller fond på Tag afkoget fra de dampede fisk og kom op i saucen Tilsæt smør og asier pisk det op med piskeris Anret svampe og blomkål i bunden af tallerkenen, læg fisken ovenpå og kom sauce over. Pynt med friske urter, her kørvel.
8/1/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.