Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Rødtunge i vin

Mads har hentet liflige hvidvine hos Vejrhøj Vingaard. David damper nogle rødtunge i vinen og laver en hvidvins-sauce dertil.

OPSKRIFT:
Rødtunge med hvidvin


4-6 rødtunge filetter
5 scalotteløg
8-10 kejserhatte
¼ blomkål
75 gr. syltede asier
50 gr smør
2 dl. hvidvin


Skær siddefinnerne af filterne og fjern benene langs ryggen.
Læg dem med ryggen nedad, kom salt og peber på og rul dem fra den tynde side.
Læg dem i en lille gryde og hæld hvidvin over. Lad det simre, så fisken dampes mør under låg.

Skræl løgene og skær dem i fine ringe. Riv svampene i mindre stykker. Skær blomkål i små buketter. Hak asierne fint.

Steg svampene af på panden i en smule olie.
Tilsæt blomkål og 2/3 del af løgene. Smag til med salt og peber.

Steg resten af løgene af i en lille gryde, kom bouillon eller fond på.
Tag afkoget fra de dampede fisk og kom op i saucen.
Tilsæt smør og asier pisk det op med piskeris.

Anret svampe og blomkål i bunden af tallerkenen, læg fisken ovenpå og kom sauce over.
Pynt med friske urter, her kørvel.
8/1/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.