Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Rødkål på en semijulet måde

Mads har været på Lammefjorden og fået et kæmpe rødkål med til David, der næsten kommer i julestemning. Men også kun næsten. Rødkålen bruges i en julet salat med appelsin og ristede mandler, og serveres til paneret fisk med baconsauce.

OPSKRIFT:
Skærising med rødkålssalat og bacon sauce

4 skærising fileter
Rasp eller Pango til panering
Olie og smør til stegning

200 gr. bacon
1 dl hønsebouillon eller fond
2 dl fløde
Frisk estragon

½ rødkål
1 spsk balsamico
2 spsk olivenolie
Saften fra 1 appelsin
1 æble
75 gr salte nødder
Frisk estragon
Salt og peber


Snit rødkålen fint. Mariner kålen med balsamico og olivenolie, samt appelsinsaft. Smag til med salt og peber.
Umiddelbart inden servering vendes frisk finthakket estragon i, samt små tern af æble. Kom lidt hakkede nødder i efter smag.

Skær baconen i små tern. Steg baconen af i en lille tykbundet gryde.
Tilsæt hønsefond og fløde og lad det simre. Tilsæt en smule frisk estragon.

Skær finnerne af fisken og fjern de små ben. Vend dem i rasp.
Steg fisken af i olie på en pande.
Tilsæt salt og peber, vend fisken når der er kommet lidt stege skorpe på og kom så smør på panden og steg færdig.

Anret fisken med sauce omkring og læg salaten på toppen.
4/12/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.