Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Rødfisk med padrons

Der går fingerknips, støvletramp og armfagter i den i aften, hvor Mads og David laver Rødfisk med padrons.

OPSKRIFT:
Rødfisk med padrons

4 stk. rødfisk i filet
4 scalotteløg
4 små gulerødder
8 padrons - små grønne peberfrugter
75 gr. smør
2 dl. hønsefond
½ dl. æbleeddike
Salt og peber
Olie til stegning
Bredbladet persille


Skræl gulerødderne og skær dem i små fine skiver.
Skræl løgene og snit dem fint.
Halver padronsene på langs og fjern kernehuset.

Fjern evt. ben og skind på fisken, hvis de ikke er soigneret fra fiskehandleren. Giv skindet et par snit.
Varm en pande op og kom lidt olie på. Steg fisken på skindsiden, kom salt og peber på. Pres fisken ned i panden, så skindet bliver godt sprødt. Vend den når den næsten er bagt helt hvid op igennem.

Sautér løg og gulerødder blanke i en lille gryde i lidt olivenolie. Kom æbleeddike på og lad den reducere til ca. halvdelen. Tilsæt fond og lad det simre. Kom smør i.

Steg nu på en lille pande, padrons hårdt af, smag til med salt.

Anret fisken på tallerkenen, kom padrons ovenpå og top med saucen. Pynt med frisk persille.
18/2/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.