Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Rødtunge med ægge-vinaigrette


OPSKRIFT:
Rødtunge med ægge-vinaigrette

3-4 stilke bladselleri
1 stykke ingefær
5 -6 scalotteløg
2 fileter af rødtunge eller anden fisk
2-4 tsk sennep
frisk timian
salt og peber

1 dl olie
2 spsk sennep
2 tsk balsamico
salt og peber
2 æg
2 tsk kapers
evt 2 rå æggeblommer

Bland olie, sennep, balsamico. Tilsæt salt og peber og blend det op med stavblender.

Kog æggene og hak dem ud i små tern. Kom dem ned i dressingen, sammen med hakkede kapers.

Fjern evt. ben fra fisken og smør dem med sennep efter behag. Kom frisk timian på og krydr med salt og peber. Rul fisken fra den tykke ende ned mod den tynde.
Smør en lille gryde med smør og kom fisken ned i. Tilsæt en lille smule vand og damp fisken, ved at lade vandet koge op og derefter lægge låg på og så skrue ned på svag varme og damp i ca. 7-8 minutter til fisken er fast.

Skyl bladselleriets stilke og skær dem ud i tynde skiver. Skræl ingefærret og skær ud i bitte små tern.
Skræl løgene og skær i tynde strimler.

Steg løgene klare på panden og tilsæt så ingefær og til sidst bladselleri.

Anret det nederst på tallerkenen med den dampede rødtunge ovenpå. Kom ægge vinaigretten rundt om og tilsæt evt. en rå æggeblomme. Pynt med grønt. Her timian og bladselleri toppene.
11/11/2016

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.