Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Ribeye med forårsgrønt

Mads har en stor Ribeye-steg med fra KødGrossisten i Vemmelev, som David laver store bøffer af. De serveres med smørstegte gulerødder, asparges og løg.

OPSKRIFT:
Ribeye med kryddersmør og stegt forårsgrønt

4 bøffer af ribeye
Olie til stegning
50 gr. smør
Frisk timian og rosmarin

4 nye løg med top
4 gulerødder med top
1 bundt grønne asparges
smør til stegning
1 spsk. eddike
½ dl vand

75 gr. smør
1 fed hvidløg
Lidt frisk persille
Friske urter til pynt


Skær det meste af gulerøddernes top. Skrab rundt om stilken og skræl så gulerødderne.
Skyl grundigt. Skær dem i mindre stykker.

Fjern det yderste lag af løgene og del dem i mindre stykker.
Skyl de grønne asparges og del dem på midten og derefter på langs.

Steg gulerødderne møre på en pande i lidt smør. Kom en smule vand og eddike på og lad det simre. Løgene tilsættes fem minutter efter og aspargesene umiddelbart inden servering.

Pres hvidløget eller hak det fint. Rør det op i smørret. Kom hakket persille op i.

Steg bøfferne af i lidt olie på en god varm pande, indtil de har den ønskede mørhed. Vi steger dem medium. Kom frisk timian og rosmarin på panden. Tilsæt lidt smør inden serveringen. Lad kødet hvile 5 min. inden der anrettes.

Anret bøffen i skiver, kom grøntsagerne ovenpå. Top med smør og friske urter.
2/9/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.