Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Rådyrryg på grill

Det er ikke hver dag man står med et stykke rådyr og en tændt grill. Men Mads har fået en rådyrryg med fra FL Vildt- og fjerdkræsslagteri i Nakskov, som David griller sammen med friske små gulerødder og serverer det med tomatsalat.

OPSKRIFT:
Grillet rådyr med gulerødder og tomatsalat

1 rådyrrygs filet
1 bdt. små gulerødder med top

2, 5 dl hønsefond
2 spsk. sennepsfrø
50 gr. smør
Lidt frisk estragon, rosmarin, timian eller hvad urtebedet nu indeholder…

10 små tomater
75 gr. bælgede ærter
100 gr. feta
Lille budt frisk estragon


Start med at lade en gryde med hønsebouillon simre med sennepskorn.
Tilsæt smør og grofthakket estragon, samt timian og rosmarin etc.

Skræl gulerødderne.
Skær tomaterne ud i kvarte. Vend grofthakket estragon op i. kom feta og ærter i og vend det hele sammen.

Læg kød og gulerødder på grillen og steg begge dele på alle sider.

Anret kødet med tomatsalaten på siden, gulerødderne på toppen og saucen rundt om.
Pynt med friske urter.
19/8/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.