Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Pirogger med ost


Pirogger med oksekød og peberfrugt fyldt med hvidløgsost

200 gr. hakket oksekød
2 scalotteløg
1 fed hvidløg
4 spsk.tomat ketchup
100 gr. grønkål
4 plader butterdej
100 gr. revet goudaost
salt og peber

2-3 små peberfrugter
4- 6 tsk. hvidløgsost

100 gr. frisk spinat
100 gr. fast, salt ost (her brugte vi Vlaskaas Beemster)
Ærteblomst eller andet frisk urt

Skræl og snit scalotteløg og hvidløg fint. Hak grønkålen fint.

Steg oksekødet af på panden i lidt olie. Tilsæt salt og peber. Kom så de snittede løg på og steg dem med. Vend det finthakkede grønkål op i og rør så ketchuppen ud i.
Riv goudaen groft på et rivejern. Del en butterdejsplade i to. Gør den lidt tyndere, med en kagerulle. Kom kødfyldet på den ene side, læg lidt revet ost på og kom den anden halvdel over. Luk piroggen godt. Klem med en gaffel rundt i kanten. Bag i ovnen til butterdejen er sprød, cirka 20- 25 min. på 200 grader.

Del peberfrugterne på tværs og fjern kerner og det andet indmad og kom hvidløgsosten op i. Bag dem i ovnen i ca. 10 min. på 200 grader.

Skyl spinaten og hak den fint, kom små tern af den faste ost op i. Og vend friske ærteblomster i.

Kom salaten i bunden af tallerkenen. Læg de fyldte peberfrugter ved siden af og kom en pirog ovenpå. Drys evt. med lidt ekstra revet gouda.
21/4/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.