Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Perlehøne med ginsovs

Fra Fejø er et firma, der begyndte med at lave babymos af frugt fra Fejø. Heldigvis er de nu gået videre og laver eddiker og gin - og det er noget, David kan bruge til noget. Det bliver en ret med Perlehøne i en sovs med asparges, sukkerærter og gin! mormor. ADVARSEL: Mads danser til skotsk folkemusik i slutningen af programmet.

OPSKRIFT:
Perlehøne med ginsovs

2 perlehønebryster
2 spsk. eddike
1 spsk. gastrik
4- 6 cl. gin
1,5 dl. hønsefond/ bouillon
75 gr. smør
Olie til stegning
Salt og peber

100 gr. grønne asparges
100 gr. sukkerærter
2 bananskalotteløg
3 gulerødder
Frisk timian


Skræl gulerødderne og del dem i mindre stykker.
Skær asparges og sukkerærter i mindre stykker.
Pluk timianen af de grove stilke.
Skræl løgene og snit dem groft.

Steg perlehønerne af i olie, så de får en pæn stegeskorpe på skindsiden. Tilsæt salt og peber.
Kom løg og gulerødder på, tilsæt lidt eddike, gin og hønsefond.
Kom låg på og lad det simre i 10 -15 min.

Tag perlehønerne op og kom smør i gryden. Smag til med gastrik og evt. mere gin.
Vend asparges, sukkerærter og timian i. Giv det et opkog i et par minutter.

Anret grøntsagerne i bunden og kom perlehønebrystet ovenpå.
Pynt med friske urter.
25/3/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.