¨

Serie Mad med Mads og David

27:19

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Pandekager med flødecreme

29/01/2016

På Marjatta nær Tappernøje, hjælper beboerne til på det biodynamiske landbrug. Mads giver også en hånd med ved malkningen af de 12 køer. Resultatet er ikke bare en god fed mælk, men også fløde. Så David laver pandekager med flødecreme.



OPSKRIFT: Pandekager

150 gr mel
4 ½ dl mælk
3 æg
½ tsk salt
50 gr smør
lidt vanille sukker
saft fra en clementin
½ dl øl

1dl fløde
100 gr mørk chokolade

2 clementiner
evt orange likør

50 gr hvid chokolade
1 dl creme fraiche


Bland alle ingredienserne. Smelt smørret og kom det i til sidst. Pisk godt, for at undgå melklumper.
Steg pandekagerne.

Lun fløden og smelt chokolade op i, rør evt. orange likør i.

Skræl clementiner, og del dem i både. Varm hvid chokolade over vandbad og rør creme fraiche i.

Læg 3 clementinbåde på pandekagen, kom den hvide chokolade over og rul dem, med lukkede ender.
Drys evt med sukker og flambér.

Anret pandekagerne med chokoladesovs over og evt et grønt blad og clementiner som pynt.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å