Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Pæredessert



OPSKRIFT:
Pæreburger….

4 pærer
2 liter æblemost

Dej:
1 æg
2 tsk. vaniljesukker
100 gr. sukker
150 gr. blød smør
300 gr. mel

Mazarinmasse:
1 øko blodgrape
150 gr. marcipan
100 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker

150 gr. mandelsplitter
Ca. 1 dl. flydende honning

Guldstøv -og spray til pynt
Pyntegrønt, her citron verbena


Skræl pærerne og fjern kernehuset nedefra med en ske.
Pocher pærerne i æblemost, i en tykbundet gryde. Kog op under låg og lad den derefter simre i ca. en halv time, så pærerne bliver møre.

Ælt mel, smør, sukker, æg og vanilje sukker godt sammen. Lad dejen hvile en times tid i køleskab.

Riv skallen af en økologisk blodgrape fint og kom saften herfra henover. Riv marcipan groft og kom det ned i. Tilsæt sukker og vaniljesukker, rør sammen.
Pres dejen ud i 6 små forme (eller en stor ) og kom mazarin massen henover. Drys mandelsplitter henover og kom til sidst lidt honning henover.
Bag kagerne i ovnen på 175 gr. varmluft, i ca. 25 min.

Skær bunden af pæren i ca 1,5 cm tykkelse, kom en kage på og sæt så toppen af pæren ovenpå. Pynt med guldstøv og lidt af den varme æblemost i bunden af tallerkenen.
Spray evt. citron verbena med kageguld spray og brug det til pynt.
10/11/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.