¨

Serie Mad med Mads og David

28:03

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Pæredessert

29/10/2014

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet.

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer. I denne uge er det pærer,  som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet for at lave Pæredessert

Mads besøger Nymannsgaard på Lolland, hvor hønsene går frit rundt i pæreplantagen. Ejeren er højst overraskende taget på ferie, men Mads får alligevel både pærer og æg med hjem til David, der laver en fantastisk pæredessert.


OPSKRIFT: Pæredessert


Pærer og æg

4 pærer ( lav endelig flere og gem dem i glas til en anden dag)

1 fl Rødvin
½ dl Eddike
100 gr Sukker
½ l vand

100 gr Smør
100 gr Sukker
100 gr Mel
100 gr Marcipan
1 tsk vanilje
1 æg

2 æg ( delt i blomme og hvider )
75 gr sukker i hviderne

25 gr sukker i blommerne
½ dl eddike
lidt vanilje



Rødvin, æbleeddike, vand og sukker koges op

Skræl pærerne og fjern kernehusene. Kom pærerne i rødvinen og lad dem koge møre under låg.  Lad det køle af og sæt dem evt. væk til senere brug i glas med låg på.

Tag lidt af lagen og lad det koge ned tilsat sukker efter smag til en sirup

Saml dejen med hænderne, til fast men fugtig masse
Tryk dejen ud i en lille form og lav en lille fordybning i midten.
Bag dem ved 200 gr. i ca. 15-20  min

Del ægget i blommer og hvider
Kom sukker i hviderne og pisk dem stive

Kom æblesirup og  vanilje, sukker ned til blommerne og pisk dem hvide

Tag mazarinen ud af formen og sæt pæren på
Skær evt. bunden af så den kan stå mere fast
Kom æggesnaps på og derefter de piskede hvider
Hæld siruppen ud over

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å