Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Pære i portvin

LAGO-Import i Nakskov har eksperimenteret med at laveportvin i Portugal, og den er fantastisk til at pochere pærer i, mener David. Mads bliver sat til at kæmpe længe, meget længe med æggesnaps på den gammeldags måde. Kombinationen er himmelsk.

OPSKRIFT:
Pæredessert med portvin og æggesnaps


3-4 dl. portvin
6 små pærer
50 – 75 gr. pecannødder
2 dl. brun farin
½ dl. Sukker
50 gr makroner

4 æggeblommer
½ dl sukker


Læg makroner i blød i lidt portvin.

Skræl pærene og lad gerne stilken sidde. Del dem på langs og fjern kernehuset med en lille ske eller et parisiennejern.

Smelt brun farin og almindelig sukker langsomt på en pande.
Læg pærene op i og hæld derefter portvin over. Lad det simre på svag varme.
Tilsæt nødderne.

Rør æg og sukker luftigt og hvidt, i kop med en ske - eller hvis du ikke orker, så pisk det sammen med elpisker.

Anret de portvinsopblødte makroner i bunden af en dyb tallerken.
Læg pærer og nødder ovenpå. Dryp lidt af portvinssiruppen fra panden rundt om.
Top med en skefuld æggesnaps.
19/2/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.