Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Påskelam med asparges

Mads har besøgt Højvang Gourmet, der har gotlandske får. Og David tænker, at lammekød hører påsken til - asparges hører foråret til - og oliven hører bare til. Kombinationen er himmelsk - også selvom stenene driller lidt.

OPSKRIFT:
Påskelam med oliven og asparges


1 lammeryg
1 bundt frisk rosmarin
½ dl sorte oliven
4 fed hvidløg
2 dl hønsefond eller bouillon
1 dl mørk øl
75 gr smør
2 bananscalotteløg
1 æble
1 bdt grønne asparges


Skær lammeryggen ud i skiver, som små koteletter/medaljoner.
Skræl hvidløgsfedene og del dem i mindre stykker.
Steg dem på en pande i lidt olivenolie, giv dem en gylden stegskorpe og tag dem så af for at hvile. Genbrug panden, kom oliven på og dernæst fond eller boullion.
Hæld lidt øl på og lad det simre. Tilsæt smør.
Læg lammemedaljonerne på et par minutter inden servering, så de blibver lune igen.

Knæk enden af de grønne asparges. Del dem på langs.
Skræl scalotteløg og skær i strimler.
Steg dem bløde på en pande, tilsær rosmarin og dernæst de grønne asparges.
Smag til med salt og peber og lad det simre et par minutter.
Skær et æble i tynde skiver og vend dem i – umiddelbart inden servering.

Anret asparges i bunden af tallerkenen, kom lammemedaljoner ovenpå og pynt med urter.
2/4/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.