Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Påskelam

Det er påske og Mads har en lammeryg fra et slagteri i Herlufmagle. David steger mørbradden, som serveres med en kold sauce med gedeost. Mads brokker sig over Davids pedantiske forhold til rensning af grøntsager, men får dog det meste jord væk.

OPSKRIFT:
Påskelam

2 stk. lammemørbrad
2-3 fed hvidløg
Frisk timian

6 gulerødder
5 bananscalotteløg
2 fed hvidløg
2 spsk. æbleeddike
Olie til stegning
100 gr. smør
Salt og peber

200 gr. gedefriskost
1 dl. fløde
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. pæresirup
1 fed hvidløg
Lidt frisk timian


Skær det grønne af gulerødderne, men lad ca. 3 cm af af toppen blive. Skrab rundt om det grønne med en lille kniv, for at fjerne jord, skyl grundigt.
Skræl dem og del dem i mindre stykker.
Skræl løgene og del dem i grove stykker. Hak hvidløg fint.

Steg gulerødder, hvidløg og scalotteløg af i en gryde. Tilsæt eddike og lad det koge væk. Tilsæt smør og lad det simre. Kom salt og peber på.

Rør gedeost med eddike, sirup og fløde. Tilsæt finthakket hvidløg og frisk timian.

Fjern fedt og sener fra kødet.
Steg mørbraden af i olie på en varm pande. Læg halve fed hvidløg og frisk timian ved.
Kom salt og peber på og steg ca. 3-4 min. på hver side. Lad kødet hvile inden det skæres til bøffer.

Anret gedeosten i bunden af tallerkenen, kom gulerødderne på og læg små bøffer på toppen. Pynt med frisk timian.
15/4/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.