Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Påskekanin med pebre

Davids svigermor er fra Chile, og en af hendes specialiteter er tomat-salaten Pebre, med masser stærk chilisalsa. Og den passer perfekt til det lækre milde kaninkød, Mads har fået med fra Skortskær Besøgsgård i Havnsø.

OPSKRIFT:
Vilde Påskekaniner med “svigermors pebre”


1 kanin
Olivenolie til stegning
2-3 tsk. Sennep
Frisk persille
Salt og peber
2,5 dl æblemost
½ dl mørk øl

2 tsk Sambal olek eller anden chilipaste
6-8 små tomater
Lille bundt persille
2 Scalotteløg
2 spsk eddike
5 spsk olie

200 gr. kartofler


Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Halvver dem.

Skær ryggen og lårene fri af kaninen, kom lidt perille og sennep på lårene og steg begge dele på panden i lidt olivenolie. Kom lidt sennep på ryggen også og hæld så æblemost og en smule øl over. Lad kaninen simre under låg.

Skær tomaterne ud i meget små både. Rør chilipaste i. Hak løgene meget fint og rør dem i.
Persille (eller koriander) hakkes groft og røres i . Kom lidt salt og peber i og rør til sidst olie og eddike på.

Anret chilipebren i bunden, læg kartoflerne på siden.
Skær kaninen ud i skiver og læg ovenpå. Pynt med friske urter.
26/3/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.