Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Bøf med løg og ost

David elsker ikke spejlæg med ost - han holder meget af spejlæg med ost. Men han elsker sin kone, især når hun laver det til ham. Og nu bruger David osten fra jerseykøerne på Ågården ved Mern, til både at blande i farsen til hakkebøffer og til at rive over spejlæggene dertil.

OPSKRIFT:
Bøf med løg – og ost

200 gram. Oksefars
1 æg
2 tsk. salt
50 gr. fast og kraftig ost
Lidt frisk persille og timian

10 skalotteløg
100 gr smør
2 spsk. æbleeddike
Lidt finthakket timian
Peber

4 æg
50-100 gr rivefast ost


Rør farsen med salt og et æg. Hak persille og timian fint og rør det i.
Skær osten i mindre stykker og vend den i. Form farsen til 4 bøffer.
Steg bøfferne på en pande i lidt olie.

Skræl løgene og hak dem groft.
Steg dem bløde i smør, tilsat eddike og finthakket timian.
Tilsæt friskkværnet peber. Lad det simre på lav varme.

Lav spejlæg på en lille pande. Riv osten henover.

Anret bøffen ovenpå de bløde løg. Læg spejlægget ovenpå og pynt med friske urter.
26/8/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.