Serie Mad med Mads og David

28:21

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Ølkylling

13/04/2018

Mads besøger Danmarks måske største mikro-bryggeri - Krenkerup på Lolland. David bruger øllen til Coq au bierre - altså øl-braseret kylling. Mads bruger øllen til at drikke.OPSKRIFT:
Coq au bierre

5-6 kyllingelår
200 gr. bacon i tern
Salt og peber
4 scalotteløg
3 fed hvidløg
1 bk. champignon
½ liter mørk øl
1 dl hønsebouillon eller fond
frisk timian

100 gr. smør
100 gr. finthakket grønkål

Skræl scalotteløg og hvidløg. Rens champignonerne og skær bunden af.
Steg kyllingerne af på panden med baconen. Lad det få farve, men det skal ikke ristes helt af. Kom det hele op i en tykbundet gryde, tænd op og hæld øllet over.
Steg de hele champignon og løgene af på den førnævnte pande og kom derefter dem op i gryden. Tilsæt frisk timian og lidt hønsefond eller bouillon. Lad det simre under låg i ca. 45 minutter til kyllingelårene er møre og saftige.

Tag lårene op ad gryden og rør smør i væsken. Lad det simre et par minutter.
Skyl og hak imens grønkål fint. Læg det i bunden af tallerkenen, kom kyllingelår på. Tag gryden af varmen, hæld saucen henover og fordel svampe og løg derpå.

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å