Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Okseskank med æbler og kål



OPSKRIFT: Okseskank med æbler og kål

1 mellemstor skank
Lidt olivenolie til stegning
6 mellemstore løg
4 hvidløg
1 liter æblemost
Lidt frisk timian

2 dl Fløde
4 scalotteløg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
100 gr kejserhatte
olie til stegning
2 æbler
lidt grønkål


Start med at brune skanken. Giv den en stegskorpe på en god varm pande, med olivenolie. Læg skanken i en bradepande.

Hæld æblemost op i panden og varm det hurtigt op, hæld det over skanken.

Tilsæt salt og peber, frisk timian.
Skræl løg og hvidløg og skær dem ud og læg rundt om kødet.
Steg ved 150 grader i ca. 3,5 - 4 timer. Efter en times tid tilsættes mere æblemost og skanken dækkes med stanniol.
Skær kødet fra skanken.

Skræl scalotteløgene og hak dem groft. Skær hvidløg i skiver. Skær gulerødder i mellemtykke skiver.

Kom olie i en tykbundet gryde. Steg svampene af og kom derefter løg, hvidløg og gulerødder på.
Hæld saften fra bradepanden og dernæst fløde over.
Læg de bagte løg fra bradepanden og skiverne af kalveskanken ned i gryden også.

Skær et æble i skiver og hak grønkål groft. Kom det op i gryden.
5/2/2016

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.