Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Økogrønt med gris

Mads har hentet grøntsager på landbruget MULD ved Vipperød. Mads tænder op i grillen til en svinemørbrad vendt i spidskommen, mens David laver en pesto af bredbladet persille - eller er det løvstikke? Og det hele skal serveres med asparges og friske løg. Men HAR Mads nu styr på den grill????

OPSKRIFT:
Grillet mørbrad med persillepesto

2 stk. mørbrad af gris
Salt, peber og stødt spidskommen

Lille bundt hvide asparges
Lille bundt små forårsløg
Olie til stegning
50 gr. smør

Et bundt bredbladet persille
1-2 fed hvidløg
2,5 dl. olivenolie
50 -75 gr. nødder


Skær eventuelle sener og overflødigt fedt af kødet. Krydr med knust spidskommen, samt salt og peber. Grill kødet på alle sider, så de får en flot stegeskorpe. Steg videre under låg bagefter.

Kom persille (uden stilke) i en minihakker, tilsæt hvidløg, olie og nødder. Lav en grov pesto.

Skræl de hvide asparges.
Skær bund og top af løgene og fjern de yderste blade.
Steg aspargesene af på en pande i lidt olie. Tilsæt smør og derefter de små løg.
Anret grøntsagerne i bunden, læg skiver af kød ovenpå og kom pesto rundt om.
10/6/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.