Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Neuf ouef avec øf

David laver en sommerlig version af en klassisk fransk ret med pocherede æg. Mads kæmper med den nærmest umulige opgave at få lavet tre smukt pocherede æg - og det lykkes..... næsten.

OPSKRIFT:
Pocheret æg med forårsgrønt og ramsløg sauce


4 æg
2 scalotteløg
2 spsk. æbleeddike
½ dl hvidvin
2 dl hønsebouillon eller fond
50 gr. smør
Lille bundt ramsløg
6-8 grønne tomater
100 gr. sukkerærter
10 friske asparges
3 nye løg med top
100 gr røget bacon
Salt og peber
Kørvel til pynt


Skræl scalotteløgene og skær dem i fine tern. Skær baconen i små tern. Del tomaterne i to.

Knæk det nederste stykke af aspargesene, halver dem og del dem på langs.
Pil det yderste af løgene og skær lidt af den grønne top, hvis den ikke er pæn. Skær dem ud på langs og del toppen i grove stykker.

Steg scalotteløgene blanke i lidt olie, kom eddike på lad det reducere og tilsæt så hvidvin. Når det er reduceret til ca. halvdelen, tilsættes hønsefonden. Kom smør i og blend saucen sammen med en stavblender. Umiddelbart inden servering blendes ramsløgene i.

Steg baconen af på en pande, når den er stegt godt, kommes de nye løg ned i. Lad det simre sammen. Kom asparges, tomater og sukkerærter op i og steg dem kort. Smag til med salt og peber.

Sæt vand over til at pochere æggene i - tilsæt en smule eddike. Når vandet koger, pocheres æggene i det roterende vand. Når ægget er færdigt, tages det forsigtigt op og drypper af på et stykke køkkenrulle.

Anret grøntsags og baconblandningen i bunden af en dyb tallerken, kom ægget forsigtigt ovenpå, pynt med kørvel og hæld saucen rundt om.
7/5/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.