Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Mørbrad og jordskokker

 Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det jordskokker, som bliver brugt som tilbehør, når Mads og David går i køkkenet og laver en lækker mørbradret

Mørbrad og Jordskokker

600- 800 gr oksemørbrad

200 gr jordskokker
50 gr smør
½ dl fløde
salt og peber
Frisk kørvel
1 finthakket scalotteløg

200 gr jordskokker
Salt og peber
olie til stegning
1 hakket scalotteløg
Frisk kørvel

Syltede løg
4 rødløg
1 dl øl eddike
1 dl sukker
eller
1 dl øl
1 dl sukker

Vask jordskokkerne rigtig grundigt fri for jord
Skær dem ud i mindre mundrette stykker
Steg dem af på panden ved middelvarme i olivenolie.  Tilsæt rigeligt salt og peber. Lad dem stege møre i ca. 20 min. Vend jævnligt
Pynt med frisk kørvel og lidt hakket scalotteløg

Mos
Skræl jordskokkerne, skær ud og kog dem møre i ca 20 minutter
Mos dem med gaffel. Tilsæt salt og peber
Kom smør og fløde i mosen og rør godt
Tilsæt lidt hakkede løg og frisk kørvel
Syltede løg
Hæld eddike i en lille gryde og tilsæt sukker, kog hurtigt op
Hæld øl i en anden gryde, tilsæt sukker og kog stille op, for at undgå at det skummer
Skræl rødløg og skær i både og kom dem i eddike nedkogene. Lad det køle af

Steg bøfferne hårdt af på begge sider. Krydr med salt og peber

Anret mosen midt på tallerkenen, kom bøffen ovenpå. Læg de stegte jordskokker rundt om. Pynt med de syltede løg og frisk kørvel

 

 

18/2/2015

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.