Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Medister


OPSKRIFT: MEDISTER

1 medister
200 gr grønkål
200 gr rosenkål
salt og peber
1 spsk eddike

300 gr. gule beder
3 gulerødder
2 scalotteløg
½ dl eddike

 1 dl mayonaise
1-2 spsk sennep

Tag bladene af stokkene på grønkålen
Skær det i mindre stykker og kom det i koldt vand

Fjern bunden og de yderste blade på rosenkålen
Hiv kålbladene fra hinanden og bland dem i grønkålen ( uden vandet )
Kom salt og peber på  og vend i æbleeddike


Skræl bederne og skær dem ud små stave
Steg de gule beder af på panden

Steg pølsen af på en varm pande. Husk at prikke den med en  gaffel, så den ikke sprækker

Skræl gulerøderne i tynde strimler
Skræl og hak scalotteløg
Mariner begge dele i eddike

Anret bederne i bunden af tallerkenen
Kom lidt sennep og mayonaise ved siden af
Læg kålsalaten over bederne
Kom skiver af pølse på og pynt med gulerødder og friske urter.

10/12/2014

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.