Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Ølgris

Mads har besøgt Viking Malt i Ørslev ved Vordingborg. Nu er malt jo ikke en særlig egnet ingrediens i madlavning, men heldigvis har David nogle øl med - lavet på malten - og øl er særdeles egnet til at marinader og dressing.

OPSKRIFT:
Øl gris

300 gr. grisekød, koteletter eller udskæringen ”edderkoppen”
3 spsk. brun farin
2 dl. mørk øl

75 gr bacon
3 scalotteløg
6 gulerødder
1 dl mørk øl
2 spsk. sesam
Lidt olie til stegning

6-8 blade palmekål
1 scalotteløg
1 dl. øl
2 tsk. Sennep
2 spsk. olivenolie


Fjern evt. sener og overskydende fedt på kødet.
Læg det i en skål og kom brun farin og øl over. Vend det godt sammen.
Lad det gerne marinere et par timer på køl.
Steg kødet af på en meget varm pande, steg ca. 3-4 min på hver side.
Tilsæt en smule af kødets marinade og lad det simre.

Skræl gulerødderne, skær top og bund af og skær dem i skiver. Skræl løg og skær dem i grove skiver.
Skær baconen i små tern og steg den sprød på en pande.
Tilsæt en smule olie og dernæst løg, samt gulerødder.
Lad det stege gyldent, hæld øl over og lad det simre.
Tilsæt sesam.

Rør en dressing af øl, sennep og olie i et lille glas.

Skær den grove midte fra på kålbladene.
Snit dem fint, tilsæt fine løgringe af scalotteløg, vend dressingen over.

Anret gulerødderne i bunden, kom kødet ovenpå og pynt med kål på toppen.
14/1/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.