Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Majs fra Møn

Mads tager langt ude på majsmarkerne ved Vibækgaard på Møn, og derefter bliver de majsene brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet.


OPSKRIFT:
Mønske majs med paneret svin


Souffleer 3-4 majskolber 2 æg 1 dl fløde 2 scalotteløg 3 forårsløg 1 spsk. sennep 100 gr. parmesan ost Majsdressing Majs fra ca. 1/2 kolbe 2-3 spsk. olivenolie 1 spsk. balsamico 2 tsk. oliven tapanade frisk timian salt og peber 4 svine koteletter rasp eller pango til panering 1 kogt majs skåret i ca. 2-3 cm brede skiver God olivenolie til stegning Kog majskolberne i letsaltet vand Skræl scalotteløgene og skær dem i små tern Skyl forårsløgene og snit dem fint. Kom dem op i en skål og tilsæt lidt finthakket timian. Riv parmesan osten groft op i og tilsæt løgene. Skær majsene af 1,5 kolbe og bland dem op i. Pisk æg, fløde og sennep sammen. Krydr med salt og peber. Smør 6 små forme med lidt olivenolie og kom godt af majsfyldet i. Hæld æggeblandingen over. Fyld op til kanten.. Bag souffleerne i ovnen i ca. 25 min ved 200gr. Lav en salat af majs fra ca. en halv majs, tilsæt en god olivenolie og en kraftig balsamico. Rør hakket frisk timian og en smule oliven tapanade i. Rør et finthakket scalotteløg i. Vend koteletterne i rasp og steg dem gyldne på panden. Steg skiverne af majs af på alle sider i god olivenolie Vend souffleerne ud på tallerkenen og kom de stegte skiver majs ved siden af. Skær koteletten ud og sæt ved siden af. Pynt med majsdressingen og lidt frisk timian.
14/10/2016

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.