Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Mad med To Øl

Mads har fået fem slags øl - to af hver slags - fra bryggeriet To Øl. Imens Mads smager på varerne, går David igang med en fiskeret med en frisk ølsovs.

OPSKRIFT:
Helleflynder med øl

4 stk. helleflynderfilet
3 bananskalotteløg
2 gulerødder
25 gr. frisk Ingefær
2 dl hønsefond/bouillon
2 spsk. eddike
1 dl fløde
1 dl. lys, frugtig øl
50 gr. store grønne oliven
6 små tomater
Olie til stegning
Salt og peber
Lille bundt frisk persille
Brøndkarse til pynt


Skræl løgene og ingefær og skær dem fint.
Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
Skær de grønne oliven i mindre stykker, fjern stenene.
Hak persillen fint.

Steg gulerødder, ingefær og løg af på en varm pande. Kom eddike, fond og fløde på. Lad det simre.
Kom tomat, oliven og øl i, umiddelbart inden servering. Vend den friske persille i til sidst.

Steg fisken af i olie, på en varm pande. Tilsæt salt og peber.

Anret fisken ovenpå grøntsagerne, pynt med brøndkarse.
1/4/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.