¨

Serie Mad med Mads og David

27:41

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Lammeskank og ølcocktail

04/12/2014

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer, og derefter bliver de brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet.

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det øl fra Odden Bryghus, som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver lammeskank og ølcocktail



OPSKRIFT:
Lammeskank og ølcocktail

4 stk lammeskank
1 mørk øl
1 knoldselleri
4 scalotteløg
4 gulerødder
6 fed hvidløg

1 ds tomatpure

Øl cocktail: 4 glas

4 cl hindbær likør
8 cl vodka
2 spsk. æblesirup
4 cl. tonic
1 øl

Shake en cocktail af likør, vodka, tonic og sirup
Hæld i glasset og top med lidt  mørk øl

Lammeskanken:
Rids skankerne med en kniv

Skræl løgene og del dem på i to på langs
Pil skrællen af hvidløgene

Skræl gulerødderne og skær det ud i grove stykker

Steg kødet af på panden og læg det op i et ildfast fad
Kom pure på  den brugte panden og hæld derefter øl over, rør sammen og hæld det hele over skankerne
Kom løgene og gulerødderne ved
Bag i ca. 2, 5 timer ved 180 grader

Del selleriet og skær skrællen af
Skær ud i mindre stykker og kog det mørt under låg
Kom smør i og fløde og rør godt sammen med en gaffel. Tilsæt salt og peber

Riv lime og bland skallerne med hakket timian.
Kom sellerimosen i bunden. Lammeskank ovenpå, drys med timian og lime
Dryp væden fra fadet over som sauce

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å