Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Lammeryg med ratatouille

Mads har fået en lammeryg og et stykke røget lammekølle med fra BR Landbrug på Stevns. David serverer ryg og mørbrad med en rygende varm ratatouille.

OPSKRIFT:
BONDERET MED LAMMERYG


1 Lammeryg
2-3 fed hvidløg

100 gr. røget lammekølle
1 squash
3 scalotteløg
200 gr. cherrytomater
2 fed Hvidløg
50 gr smør
Frisk timian
Olie til stegning

½ blomkål
¼ Spidskål
3 dl eddike
3 dl sukker


Skær squashen ud i grove tern. Skræl løgene og hak dem groft. Hvidløgene hakkes, dog lidt finere.
Hak timianen groft. Halver tomaterne.

Steg løgene af på en pande i lidt olie. Tilsæt squashen og til sidst de halverede tomater. Kom smør på, tilsæt finthakket lammekølle og lad det simre.

Del blomkålet ud i små buketter.
Pisk sukker og eddike sammen og kom blomkålen i.
Snit spidskålet fint
Umiddelbart inden servering vendes spidsklet i eddikelagen, sammen med blomkålet.

Skær det meste af fedtlaget af ryggen, rids resten.
Skær mørbraden fri.
Steg begge af på panden i olie, læg 2-3 fed hvidløg ved. Lad det simre i 4-5 min.

Anret grøntsagerne i bunden af tallerkenen, kom skiver af lam ovenpå og top med det marinerede kål på toppe.
5/2/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.