Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Lam med Ratatouille

Hos Bakkegårdens Økologiske Gårdbutik i Gyrstinge ved Ringsted dyrkes mange slags tomater og de flotteste auberginer. Mads tager dem med hjem til Davids der laver ratatouille til lammekrone.


OPSKRIFT:
Lammekrone med helt, helt fin ratatouille

8 stk lammekroner
1 aubergine
2 snackpeber
3 scalotteløg
3 fed hvidløg
½- 1 Chili (alt efter styrke)
1 ds. hakkede tomater
salt og peber
Frisk rosmarin
1- 2 bøftomater
½ dl. neutral friskost

Skær auberginen ud i tynde skiver og hak dem ud i små , fine tern. Skræl scalotteløgene , samt hvidløgene og skær dem fint ud. Skær snackpebrene ud, fjern kernerne og skær pebrene fint ud i tern. Hak chilifrugt fint.

Steg først hvidløg, scalotteløg og chili af i olie i en tykbundet gryde . Derefter tilsættes auberginen og de hakkede tomater. Lad det simre så væsken svinder ind. Peberfrugten og lidt finthakket rosmarin tilsættes først til sidst.

Rids skindet på lammekronen med en kniv. Tilsæt salt og peber og frisk rosmarin. Steg kødet af på en meget varm pande tilsat en smule olie, med den ridsede side nedad. Når den har en god stege skorpe, sættes den i ovnen på 200 gr. i 12- 15 min.

Rør friskosten til en creme med lidt hakket rosmarin og en smule af afkoget fra lammet.

Skær tomaten i helt tynde, fine skiver og læg dem som bund i serveringsfadet eller tallerkenen. Kom lidt salt og peber på. Form små kugler af ratatouillen med to spiseskeer og kom dem på tomaterne.
Gør det samme med ostecremen. Pynt med stilke af rosmarin og sæt til sidst de udskårede lammekroner ovenpå.
28/10/2016

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.